Muziek

Iedereen heeft wel iets met muziek. Je kan het leuk vinden om naar muziek te luisteren, er over te lezen, het alleen of in een groep te maken of wellicht vind je het leuker om op muziek te dansen. We beleven muziek dan ook allemaal op onze eigen manier.

Bij de lessen muziek zullen we ons op meerdere vlakken met muziek bezig houden. Naast het leren van het notenschrift, wat theorie en geschiedenis van de muziek gaan we vooral bezig met het spelen, zingen en luisteren van muziek. Dit doen we aan de hand van componeeropdrachten, zangstukken en speelstukken die zullen bestaan uit o.a. wereldmuziek, bekende nummers van vroeger en nummers uit de huidige TOP 40. Een overzicht van opdrachten kan je vinden op www.lokaal003.nl.

Wanneer je al een instrument bespeelt kun je deze vaak in de les gebruiken. Zo zijn er geschreven partijen zodat het speelstuk ook te spelen is op bijvoorbeeld saxofoon of trompet. Dit neemt niet weg dat je ook bezig zal zijn met piano en gitaar. Bij veruit de meeste speelstukken zijn er meerdere partijen aanwezig die in moeilijkheidsgraad variëren. Hierdoor kan iedereen meedoen op zijn of haar eigen niveau.

Ook buiten de muzieklessen om is er aandacht voor muziek!

Novum Bigband

De Novum Bigband is de schoolband van het Novum. Elke week komt een groep leerlingen uit vele leerjaren samen om muziek te maken. Er wordt gespeelt op evenementen op school als TalentiKa, open dagen en de kerstviering, maar ook op evenementen buiten school. Zo stond de band in 2022 nog op Parkpop op het Malieveld te spelen.

TalentiKa

Talentika is een jaarlijks terugkerend evenement, waarop leerlingen twee avonden lang hun (voornamelijk) muzikale acts voor een groot publiek kunnen laten zien. De acts lopen erg uiteen, van pop en rock, tot klassiek en jazz. Ook dans krijgt vaak een plaats in de voorstelling.