Ivo Doorn wint TV-uitzending Op Weg Naar Het Lagerhuis 2024

Ivo Doorn, leerling uit de examenklas van Gymnasium Novum, heeft vrijdag 17 mei de TV-uitzending van Op Weg Naar Het Lagerhuis gewonnen.

Tijdens de spannende finale van Op Weg Naar Het Lagerhuis liet de jury duidelijk merken te twijfelen tussen Ivo en Carmen van Leeuwen, de andere Novum-leerling die geselecteerd was voor de uitzending. Ze kozen uiteindelijk voor Ivo.

Ivo kijkt met veel plezier terug: “Het was een unieke ervaring om met jongeren met allemaal andere achtergronden en totaal andere meningen Op Weg Naar Het Lagerhuis op te nemen. Debatteren is de laatste jaren echt een hobby van mij geworden en het is fantastisch om dat dan met zoveel verschillende mensen te mogen doen. Het dan ook nog een keer winnen is natuurlijk de kers op de taart. Ik hoop dat een TV-uitzending zoals deze andere mensen ook aanzet om meer na te denken en te debatteren met elkaar.”

“Dit is echt een geweldige afsluiting van het debatjaar,” aldus Hanke Winius, de begeleider van het debatteam op het Novum. “Zowel winst in de scholencompetitie als team en nu ook Ivo als individuele winnaar. Ik ben echt trots op de prestaties van Ivo, Carmen en de andere teamleden van het debatteam van het Novum. Het was een bijzonder jaar.”

De uitzending is terug te zien via Uitzending Gemist.