Succesvolle City Pier City loop voor het Novum

De leerlingen van Gymnasium Novum (Voorburg) hebben tijdens de City Pier City-loop van zondag 10 maart een aantal heel mooie prestaties geleverd.

In de scholierencompetitie op de 5 km wisten zowel Lucas als Jimmy Lay in de top tien van de jongens te eindigen – Lucas werd tweede in een spectaculaire tijd van 18.22. Maar liefst vier meisjes van het Novum (Zoë van Dam, Senne te Nijenhuis, Meike Herrmann en Lindey Robbers) namen een plek in de top tien in, waarbij Zoë een bijzondere vermelding verdient. Zij finishte met haar tijd van 19.53 niet alleen als winnares van de scholierenloop, maar in het klassement van alle vrouwen werd zij vierde. ‘Ιk wist helemaal niet dat ik zo dicht bij het podium kon komen, dat had ik echt niet verwacht. Ik vond het zwaar maar wel heel leuk!’, aldus Zoë.
In totaal liepen 32 Novumleerlingen en 2 docenten de 5 kilometer. Ook buiten de officiële scholierenloop werden bijzondere prestaties neergezet: docent Lichamelijke Opvoeding Sybren Heres Hoogerkamp werd zestiende op de 10 kilometer en leerlingen Reven Kökbugur en Daan Bierens liepen prachtige tijden op de halve marathon. Docent Lichamelijke Opvoeding Kirsten Smith (die zelf uitkwam in de 10 kilometer) is heel enthousiast: ‘Ik ben hartstikke trots op alle leerlingen die meegedaan hebben. Natuurlijk zijn de plekken in de top tien gaaf, maar veel meer leerlingen hebben voor de eerste keer meegedaan of hebben een mooi persoonlijk record gelopen. Ik ben zeker net zo trots op al die leerlingen en vind het mooi om te zien dat het aantal leerlingen dat namens het Novum meedoet sinds vorig jaar is verdubbeld!’