Symposium ‘Vele gezichten van hoogbegaafdheid’ op het Novum

Op zaterdag 15 april vindt op Gymnasium Novum in Voorburg het symposium ‘Vele gezichten van hoogbegaafdheid’ plaats. Er zullen interessante perspectieven worden gepresenteerd door een breed scala aan interessante sprekers.

Het signaleren en herkennen van begaafdheid blijkt in de praktijk vaak een uitdaging, maar de potentie van kinderen en jongeren met een bi-culturele en/of migratieachtergrond wordt nog vaker over het hoofd gezien. Taalafstand, vooroordelen en culturele verschillen kunnen hierbij een rol spelen. Onder de noemer ‘Vele gezichten van hoogbegaafdheid- het verbinden van perspectieven’ delen sprekers als Joris Luyendijk, Karim Amghar, Lianne Hoogeveen, Dilara Bilgiç en vele anderen hun perspectief op dit onderwerp.
Dit symposium is een initiatief van stichting iQ+ en de Koepel Hoogbegaafdheid in samenwerking met Gymnasium Novum. Meer informatie over de inhoud van het programma, deelnemers en praktische informatie vindt u op www.velegezichtenvanhb.nl/symposium/. Een kaartje kopen voor het symposium kan via Eventbrite.